Değerli 2244-Sanayi Doktora Programı Paydaşımız;

Bilindiği gibi, Türk sanayisinin rekabet gücünü artırmak ve sanayimizde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliğiyle yetiştirilmesini sağlamak amacıyla başlatılan Sanayi Doktora Programı TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesinde yürütülmektedir.

Bu doğrultuda, yapay zekadan, bilgi güvenliğine; biyoteknolojik ilaç teknolojilerinden, enerji depolama teknolojilerine; geniş bant teknolojilerinden, robotik, mekatronik ve otomasyona kadar pek çok alanda doktora öğrencilerimizi destekliyoruz.

İlk kez 2018 yılında çıkılan Sanayi Doktora Programı çağrısı sonucunda 33 farklı üniversitenin, 77 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı 120 işbirliği projesi desteklenmiştir. 2019 yılında açılan ikinci çağrı kapsamında ise 47 farklı üniversitenin, 147 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı 188 işbirliği projesi yürürlüğe alınmıştır. İki çağrı birlikte değerlendirildiğinde 49 farklı üniversitenin 210 farklı özel sektör kuruluşu ile yaptığı 308 proje desteklenmiştir. Bu projeler kapsamında 1.162 doktora öğrencisinin desteklenmesi ve öğrenimlerini tamamlayan bursiyerlerin sanayi kuruluşlarında istihdam edilmesi planlanmıştır. 2244 Sanayi Doktora Programı yeni çağrısı başvuruya açılmış olup bu çağrı kapsamında 365 gün başvuru yapılabilecektir.

2244 Sanayi Doktora Programı’nda yapılan önemli değişiklikler ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla;

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB)
2244- Sanayi Doktora Programı

E-Posta: bideb2244@tubitak.gov.tr