Enstitümüz Müdürlük makamında görev değişimi gerçekleşti. Düzenlenen devir teslim töreninde SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Prof. Dr. Naci Çağlar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu ile akademisyenler ve idari personeller yer aldı. 2018 yılından itibaren bu görevi yürütmekte olan Prof. Dr. Zafer Tatlı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü görevini Prof. Dr. Fatih ÇALIŞKAN’a yapılan tören ile devretti.

Tören de konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Zafer hocamızdan boşalan göreve Fatih hocamızı getirmiş olduk. Enstitümüzün kuruluş aşamasında herkes fedakârca çalıştı. Zafer hocamızın büyük emekleri oldu. Mekân sıkıntısı çok çektik. Yavaş yavaş bu sorunları çözdük. 5-10 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda bunlar fedakârlıklarla dolu anılar olarak gözümüzün önüne gelecek” diye konuştu.

Enstitünün iş dünyasıyla sıkı bir diyaloğunun olması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Fatih hocamızın bir enerjisi var. Dekan yardımcılığından kaynaklı yönetim tecrübesine, iş dünyasıyla irtibata, proje deneyimlerine sahip. Ayrıca iş dünyasına danışmanlık da yaptı. Bunları doğru bir yere kanalize etmemiz gerekiyordu. Bu nedenle Zafer hocamızdan boşalan enstitü müdürlüğü görevine fikir birliği ile Fatih hocamızı getirdik” dedi.

Törende görevi devreden Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Tatlı, “Fatih hocamızın görevi devralmasından dolayı içim rahat. Kendisi saha deneyimine sahip. Başlattığımız çalışmaları daha da ileri götürecektir. Kendisine yeni görevi hayırlı olsun” dedi. Ayrıca katkıları için ekibine teşekkür etti.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Çalışkan ise, “Göreve layık gördüğü için sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince göreve layık olmaya çalışacağız. Zafer hocamıza da kurucu enstitü müdürü olarak bayrağı bize kadar yükselterek taşıdığı için teşekkür ediyorum. Kendisi birçok açılım yaptı. Biz de onları bir adım daha ileri götürme çabasında olacağız. Allah mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz daha sonra Prof. Dr. Zafer Tatlı’ya Müdürlük görevi süresince yürütmüş olduğu başarılı çalışmalardan ve önemli katkılarından dolayı teşekkür ederek bugüne kadarki hizmetleri için hazırlanan çiçek ve plaketi takdim etti.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak Müdürlük görevini devreden ve Teknoloji Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Zafer Tatlı’ya ve Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Harun Gül ve Dr. Öğr. Üyesi Kadir Üçay’a verdikleri emek ve katkılarından ötürü teşekkür eder bundan sonraki görevlerinde başarılar dileriz.