Tarihçe

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 09.05.2018 tarih ve 7141 Sayılı Kanun ek 184. maddesi ile kurulmuştur. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Enstitüleri Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğine göre Sakarya Üniversitesi senatosunun 503 sayılı toplantısı kararı ile üniversitemize aktarımı yapılan 17 Enstitü Anabilim Dalı ile lisansüstü eğitime başlamıştır. Birçok alanı içine alan Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde (LEE) üniversitemizin yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin işlemleri yürütülecektir.

Üniversitemiz misyonuna hizmet edecek yetenekli ve gayretli öğretim elemanı kadromuzla, iş dünyası ile birlikte oluşturduğumuz sinerjiyi, doğru yönetim anlayışı ve öğrencilerimizin dinamizmi ile birleştirerek, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilerimizi akademik çalışmaların yanı sıra AR-GE çalışmaları yapan kişiler olarak yetiştirerek sektörün sorunlarına çözüm üretmeyi hedeflemektedir