LIFT UP++ Doktora Burs Programı

Doktora çalışmalarını Türkiye’nin havacılık ve uzay geleceğini inşa eden Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin çağrıya çıktığı konular kapsamında  yapmaya ne dersin?

LIFT UP++ Nedir?

Üniversitelerin ilgili mühendis bölümlerinde doktora yapan öğrencilerin desteklenebilmesi için doktora eğitimleri boyunca (asgari 8 dönem, azami 10 dönem) aylık asgari ücretin 2 katı kadar burs desteği sağlanacaktır.

Başvuru Kriterleri

·        Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin belirlemiş olduğu doktora konularında araştırma çalışmalarının yapılması

·        Lisans ortalamasının 2.90 (4’lük sistemde) ve üzeri, yüksek lisans not ortalamasının 3.20 (4’lük sistemde) ve üzeri olması,

·         Tez aşamasında ise tez önerisinin verilmemiş olması

·        Başvuru yapan öğrencinin hiçbir kurumda çalışmıyor olması

·        Doktora tezinin tamamlanmasıyla Türk Havacılık Uzay Sanayii’de 2 yıl mecburi çalışmanın kabul edilmesi,

·        YDS (70+), YÖKDİL (70+), IELTS (6+), TOEFL 70+ olması,

·        Üniversitelerin aşağıdaki bölümlerinde doktora yapıyor olmak:

Makine Mühendisliği

Elektrik Mühendisliği,

Elektronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik / Haberleşme Mühendisliği

Havacılık (ve Uzay) Mühendisliği

Uçak Mühendisliği

Uzay Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

İmalat Mühendisliği

Metalürji ve Malzeme Mühendisliği

Metalürji Mühendisliği

Kimya Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği

Yapay Zeka Mühendisliği

Fizik Mühendisliği

bölümlerinden birinde öğrenim görüyor olmak,

LIFT UP ++ Doktora Burs Programı’na TC vatandaşları başvurabilecektir. Türkiye'deki üniversitelerde eğitim gören, yüksek not ortalamasına sahip (lisans ortalaması 3.20 (4’lük sistemde) ve üzeri, yüksek lisans not ortalaması 3.40 (4’lük sistemde) ) yabancı uyruklu öğrenciler CV, transkript, öğrenci belgesi ve başvuru yapmak istediği konu başlığı ile liftupplus@tai.com.tr’ye mail atabilir.

Sağlanan Olanaklar

·        Asgari ücretin iki katı kadar burs desteği

·        Sarf malzeme,hizmet alımı desteği

Başvuru Esnasında Gerekli Evraklar

·        Onaylı lisans ve yüksek lisans transkripti

·        Vesikalık fotoğraf

·        Yabancı dil sınav sonuç belgesi

·        Özgeçmiş

·        Öğrenci Belgesi

Önemli Hatırlatma

·        Transkript dokümanları üniversiteniz tarafından onaylanmış nüshalar olmalıdır. Kurumun ve/veya yetkili kişilerin ıslak imzasını, mührünü ya da doğrulanabilir bir barkod numarasını içermeyen belgeler geçerli sayılamayacaktır.

·        Vizyoner Genç üzerinden başvuru formunda bulunan Diğer bölümünden Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin faaliyet alanları kapsamında konu önerisinde bulunulabilir.

Başvuru Sonuçlarının Açıklanması

·       LIFT UP++ Doktora Burs Programı başvuruları değerlendirme sonuçları, Vizyoner Genç platformunda yer alacak duyurular aracılığıyla ilan edilecektir.