SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

YENİ KORONAVİRÜS (COVID-19) YAYILIMINI ÖNLEMEYE YÖNELİK

2019-2020 BAHAR YARIYILI UYGULAMA ESASLARI

Yeni Korona virüs (COVID-19) yayılımına yönelik önlemler doğrultusunda yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim süreçlerinin kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için, 18.03.2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı gereği üniversitemizde 23 Mart 2020 tarihi itibariyle eğitim Uzaktan Eğitimle öğretim başlamıştır.

Salgına yönelik önlemler doğrultusunda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi lisansüstü Eğitim Enstitüsünün almış olduğu uygulamalar aşağıdaki gibidir:

• Lisansüstü programlarımızda yürütülmekte olan tüm dersler 23 Mart 2020 tarihinden itibaren Uzaktan Eğitim yöntemleri ile yapılacaktır.
  • Uzmanlık Alan ve Seminer derslerinde öğrenciler rapor, sunum vb. çalışma çıktılarını danışman öğretim üyelerine e-posta ortamında değerlendirilmek üzere ileteceklerdir.
  • Sektörde Araştırma Eğitimi dersinin (LEE 700  (5+0) dersi) tamamlanan kısımlarının değerlendirilmesi final döneminde teslim edilecek raporlar ile kalan kısmının ise uzaktan eğitim yöntemi ile devam edilecektir.
  • Tüm derslerin ölçme değerlendirme ağırlıkları Yıliçi %30 ve Final %70 olacak şekilde düzenlenecektir.
  • E-devlet üzerinden alınabilen belgelerin hiçbiri Enstitülerimiz tarafından elden verilmeyecektir. Bunun dışındaki belge taleplerinin enstitülerin elektronik posta adreslerine iletilmesi durumunda istenen belgeler düzenlenecek ve elektronik posta yoluyla gönderilecektir.
  • Doktora Yeterlik sınavı sonrası en geç altı ay içerisinde Tez Öneri sınavı yapması gereken öğrencilerin Tez Öneri Sınavının yapılmaması durumunda BAŞARISIZ sayılmayıp süreç 1 Haziran 2020’den sonra (en geç altı ay içerisinde) işletilecektir.
  • Doktora programında kayıtlı olup, Bahar yarıyılında kayıt yenileyen öğrencilerin 30 Haziran 2020 tarihine kadar yapması gereken Doktora Tez İzleme Sınavının yapılmaması durumunda BAŞARISIZ sayılmayıp süreç 1 Haziran 2020’den itibaren (en geç altı ay içerisinde) işletilecektir.
  • Tez Öneri ve Tez İzleme Sınavlarını süresi içerisinde yapmak isteyen öğrencilerin talebi ve danışman öğretim üyesinin onayı ile sınav online olarak yapılabilir.  Tez öneri sınavına girecek öğrenci raporunu tez izleme komitesi üyelerine e-posta yolu ile on beş gün önce, tez izleme sınavına girecek öğrencilerin ise bir ay önce göndermeleri gerekmektedir. Danışman öğretim üyesi, sınavların tarih ve saatini Lisansüstü Eğitim Enstitüsü elektronik posta adresine (lee@subu.edu.tr )bildirecek ve sınavın koordine edilmesini sağlayacaktır. Tez İzleme Komitesi üyeleri değerlendirmelerini yaparak her bir üye ekte sunulan formu ayrı ayrı doldurduktan sonra Lisansüstü Eğitim Enstitüsü elektronik posta adresine gönderecektir. Öğrencinin ise komite üyelerine sunduğu raporunu (Tez Öneri veya Tez İzleme) enstitü elektronik posta adresine göndermesi gerekmektedir. (lee@subu.edu.tr )
  • Doktora Yeterlik / Yüksek Lisans Tez Savunma ve Doktora Tez Savunma sınavları 1 Haziran 2020 tarihinden sonra yapılacaktır.
  • Tezli Yüksek Lisans öğrencileri için son tez teslim tarihi 21 Eylül 2020 olarak belirlenmiştir.
  • Doktora Tez öneri, tez izleme sınavları rektörlükçe gerekli altyapının oluşturulması ve “sınav sürecinin kayıt altına alınarak hukuki açıdan denetlenebilir olma” koşulu ile ilgili danışman sorumluluğunda dijital ortamda yapılabilir.
  • Laboratuvar çalışması yapacak olan Lisansüstü öğrencilerinin laboratuvarlara girişleri süreç normalleşene kadar durdurulmuştur.
  • Yüksek Öğretim Kurlunun 31.03.2020 tarihinde almış olduğu Yeni Koronavirüs Hastalığı Salgınında Eğitim-Öğretim Süreçleri (Kayıt Dondurma) konulu kararları uyarınca;

Talep edilmesi durumunda 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde   kayıt  dondurma talebinde bulunabileceğine ve bu süreninin azami süreden sayılmamasına,

Bununla birlikte tez aşamasında olan öğrencilerin;

1. Tezlerinin konu, nitelik ve mahiyetlerinin müsait olması şartıyla tezini uzaktan eğitim yolu ile tamamlamak isteyen öğrencilerin danışman öğretim üyesinin uygun görüşü ile Enstitüye dilekçe ile başvuru yapılması durumunda değerlendirmeye alınacağına,
  2. Bu süreçte tez döneminde olup, azami süresi biten öğrenciler için eğitime ara verilen süre kadar ek süre verilmesine,
  3. Bu kararların 2019-2020 eğitim öğretim yılı Bahar dönemi ile sınırlı olmasına karar verilmiştir.

Yukarıda belirlenmiş olan kararlar, Yüksek Öğretim Kurumunu’nun (YÖK) 18.03.2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında “2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere ve uygulamalı kısımları için belirlenen uygun zamanda yoğunlaştırılmış akademik takvim yapılarak eğitim verilebilecek şekilde uzaktan eğitim uygulamasına geçilmesi” kararı kapsamında alınmıştır.

NOT 1: Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili normalleşme sürecine yukarıda belirtilen tarihlerden önce geçilmesi durumunda süreç ile ilgili takvim esnetilerek mağdur olmayacağınız şekilde güncelleme yapılacağı bilgilerinize sunulur.

NOT 2: Kayıt dondurmak isteyen öğrenciler 30 Nisan 2020 tarihine kadar Ek’te yer alan kayıt dondurma formunu imzalı olarak mail atmaları durumunda işleme alınacaktır.

Mail Adresi: lee@subu.edu.tr

Güncel Akademik Takvim (TIKLAYINIZ)

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ