LEE 2024-2025 Güz Yarıyılı İlk Ders Etkinliği "nde, konuşmacılar TEI -TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk ve DOMI OSB Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Şentürk katılımcılara ilham veren sunumlar gerçekleştirdiler. Yeni akademik yılın başlangıcı vesilesiyle düzenlenen toplantıda lisansüstü öğrencileri için değerli bilgiler sunmayı hedeflendi.

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Türkiye’nin havacılık motorları alanında lider şirketlerinden TEI (TUSAŞ Motor Sanayi) hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı. TEI'nin Türkiye'nin savunma sanayii ve havacılık sektörü için oynadığı kritik rolü vurgulayan Öztürk, şirketin teknolojik yenilikler ve mühendislik alanındaki başarılarını katılımcılarla paylaştı. Sunumunda, TEI'nin genç mühendisler ve araştırmacılar için sunduğu fırsatlar üzerinde durdu ve geleceğin mühendislerinin TEI bünyesinde nasıl gelişebileceğini anlattı.

Ayrıca Prof. Dr. Öztürk, hayat boyu öğrenme kavramına ilişkin bir slayt gösterisi de sunarak, sürekli gelişim ve öğrenmenin kişisel ve profesyonel başarıdaki önemine dikkat çekti. Hayat boyu öğrenmenin bireylerin sadece kariyerlerinde değil, yaşamlarının her alanında başarılı olmaları için kritik bir unsur olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Ersan Şentürk ise konuşmasında akademik kariyeri boyunca edindiği tecrübeleri paylaştı. Öğrencilere ve genç akademisyenlere akademik hayatın güzellikleri, zorlukları ve fırsatları hakkında samimi bir anlatım sunan Şentürk, uzun yıllara dayanan bilgi birikimiyle yol gösterici tavsiyelerde bulundu. Kariyer planlaması, araştırma yapmanın önemi ve akademide başarılı olmanın püf noktalarına değinen Prof. Dr. Şentürk, katılımcılara yapılan tez çalışmalarında sektörle takım çalışmalarına yönelmelerini tavsiye etti.