SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Kariyer Zirvesi ‘24 kapsamında akademi ve iş dünyası ilişkisinin uzman katılımcılar tarafından ele alındığı bir etkinlik düzenledi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, ilk defa yer aldığı Kariyer Zirvesi ’24 kapsamında Rektörlük Konferans Salonu’nda bir etkinlik düzenledi. Her biri kendi alanında önemli kariyer tecrübelerine sahip olan konuşmacılar, katılımcılara ilham verici konuşmalar gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Enstitü Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Fatih ÇALIŞKAN yaptı . Çalışkan yaptığı konuşmada“ Bu etkinlik, geleceğimizin teminatı olan siz gençler için çok önemli bir fırsat. Bugün burada, çeşitli meslek gruplarından değerli konuşmacılar sizlere kendi kariyer yolculuklarını, deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşacaklar. Umarım bu paylaşımlar, sizlere ilham verir ve kariyer planlamanızda yol gösterici olur” şeklinde konuştu. Kariyer Günü etkinliğinde, katılımcılar birbirinden değerli konuşmacıların deneyimlerini dinleme fırsatı buldu

Etkinlikte ilk olarak Anatolian Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Kurucusu Dr. Vedat Demir ‘İş Dünyası Gözünden Akademi’ konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Dr. Demir, iş dünyasında kazandığı bilgi ve becerilerin akademik çalışmalarına nasıl katkıda bulunduğunu ve bu iki farklı alanın birbirini nasıl besleyebileceğini vurguladı. Konuşmasında, iş dünyasında kariyer yapmayı düşünen öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Dr. Demir, akademik hayatta da başarılı olmanın yollarını paylaştı.

Ardından Türk Hava Yolları Muhasebe ve Mali Kontrol Başkanı ve aynı zamanda AJet Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Metin Gülşen ‘Akademi Sonrası Kariyer’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Gülşen, akademide elde edilen bilgi birikimi ve araştırma tecrübelerinin iş dünyasında nasıl avantajlar sağladığını örneklerle açıkladı. Katılımcılara, akademik kariyerin sona ermesi durumunda hangi sektörlerde başarılı olabileceklerine dair önemli ipuçları sundu. Ayrıca, akademik bilgi ve yeteneklerin iş dünyasında nasıl etkin bir şekilde kullanılabileceğine dair stratejiler paylaştı.

Son konuşmacı olarak SUBÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ali Furkan Kamanlı ise ‘Akademide Girişimci Kariyer’ konulu sunumlarıyla öğrenciler ve akademisyenlerle buluştu. Dr. Kamanlı, akademik çalışmalarıyla nasıl girişimcilik projeleri başlattığını ve bu süreçte karşılaştığı zorlukları anlattı. Girişimcilik ruhunun akademik dünyada nasıl geliştirilebileceğini ve bu alanda başarılı olmanın ipuçlarını paylaşan Dr. Kamanlı, genç araştırmacılara ve akademisyenlere ilham verdi. Konuşmasında, girişimci olmanın sadece iş dünyasında değil, akademik alanda da önemli olduğunu vurguladı.

Etkinlik sonunda yapılan soru-cevap bölümlerinde, konuşmacılar merak edilen konulara dair detaylı açıklamalar yaptı.

Son olarak konuşmacılara Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Çalışkan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Daha fazlası için ;