2024-2025 Akademik Genel Kurulu, üniversite akademik camiasının geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Rektörümüz  Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK, yaptığı sunumuyla üniversitenin mevcut durumu ve gelecek vizyonunu katılımcılarla paylaştı. Rektörümüz yaptığı konuşmada hem eğitim-öğretim sürecinde hem de Ar-ge süreçlerinde değerli hocalarımızın öğrencilerimize vermiş olduğu desteğin önemini vurguladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar ÖZKAN, üniversitenin eğitim-öğretim süreçlerine dair bilgilendirmelerde bulundu. Ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat BOZ, üniversitenin araştırma-geliştirme süreçlerine değindi ve akademik personelin, öğrencileri sektörle buluşturma yönünde daha fazla teşvik etmesi gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Oğuz TÜRKAY ise, topluma hizmet konulu bir slayt sunumu ile akademik personelin toplumla olan ilişkilerini güçlendirecek öneriler sundu.

Toplantının en heyecan verici anlarından biri, akademik personellere ödüllerin takdim edilmesiydi. Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Fatih ÇALIŞKAN , Müdür yardımcılarımız Doç. Dr. Halil ARSLAN ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer YAZICI da ödül alanların içindeydi.

Toplantı, soru-cevap kısmıyla devam etti. Bu bölümde, akademisyenler Rektör veRektör Yardımcılarıyla fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar. Kurul, toplu aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Başta ödül alan Enstitü Müdürümüz ve Müdür Yardımcılarımız olmak üzere, tüm akademik personelimizi tebrik ederiz.